ULTIMA "suflare" a lui Elvis.

Pentru ce sumă a acceptat VĂRUL lui să îl fotografieze MORT

Înainte de înmormântarea sa, sute de mii de fani, presă şi celebrităţi au ieşit pe strazile din Graceland, mulţi sperând să poată vedea sicriul deschis. Unul dintre verişorii lui Presley, Bobby Mann, a acceptat în secret suma de 18.000 de dolari pentru a face o fotografie corpului neînsufleţit al cântăreţului. 

Poza a apărut pe coperta National Enquirer, numărul respectiv vânzându-se într-un timp record, de asemenea “cantitatea” vândută depăşind orice record până la timpul respectiv.

Pentru milioane de fani, Elvis Presley este încă în viaţă. Moartea sa continuă să genereze controverse şi discuţii aprinse, legenda Regelui rock and roll fiind fără sfârşit. Ultima performanţă a lui Elvis avea loc în Indianapolis, la Market Square Arena, pe data de 26 iunie 1977. Conform spuselor celor care l-au acompaniat în turneu, “a fost cel mai bun spectacol pe care l-a oferit în ultima vreme”.


 “La atâta vreme după moartea sa, Elvis este încă o importantă personalitate culturală", susţine Erika Doss, profesor de studii americane la Universitatea Notre-Dame din Indiana . “Deşi nu a fost primul care să îmbine în muzica sa blues-ul, muzica negrilor inspirat de perioada sclaviei şi muzica country, domeniu pe atunci exclusiv al albilor, Elvis este întruchiparea perfectă a celebrei sintagme american dream: a reuşit să rupă barierele de gen şi de rasă şi să cucerească lumea, devenind primul cu adevărat megastar internaţional cu peste 1 miliard de discuri vândute şi cu roluri principale în peste 30 de filme. 

Era incredibil de frumos şi a reuşit să dărâme tabuurile sexuale ale Americii din anii "50. Reuşea cu stilul său inconfundabil să atagă deopotrivă şi femeile dar şi bărbaţii, care încercau să-l imite", subliniază Erika  în cartea "Elvis Culture: Fans, Faith, and Image".

Niciun comentariu: