Graceland in Danemarca - Replica

In Aprilie 2011 au fost deschise uşile casei replică, din Renders, Danemarca, a muzeului Graceland, celebra reşedinţă a cântăreţului Elvis Presley.

Construcţia casei a început in anul 2010, în vară, după ani de planificare, cu un buget de 3 milioane de lire sterline.
Graceland Renders, cum este denumit tributul adus "Regelui", e de două ori mai mare decât casa originală a lui Elvis şi conţine un magazin, un restaurant şi un muzeu. Aici vor fi expuse aproape 6.000 de obiecte originale ale cântăreţului, precum articole vestimentare, încălţăminte, chitare, scrisori, contracte şi alte obiecte insolite.

Fondatorii proiectului speră să atragă 50.000 de vizitatori pe an iar oficialii din Randers cred că aproape 125.000 de fani vor vizita anual casa lui Elvis.
Casa este proiectul lui Henrick Knudsen, un fan al lui Elvis care în urmă cu 15 ani a inaugurat la Randers un muzeu consacrat starului american, considerat "singurul muzeu permanent dedicat memoriei «Regelui» din afara Statelor Unite ale Americii, care primeşte aproximativ 25.000 de vizitatori în fiecare an. Knudsen spune că proiectul e sprijinit de Priscilla Presley care i-a trimis şi o fotografie cu Elvis spunând că Regele era de fapt un timid care nu avea încredere în el şi care ar fi fost foarte mândru şi uimit să vadă ce s-a construit în amintirea sa. Aproximativ 150 de oameni au fost invitati la lansarea officială a casei. Biletele la Renders Graceland îi vor costa pe vizitatori 11 lire.

Niciun comentariu: